You are here

Nationale ICT-Awards 2012 van start

 

                                                                                              

 

ICT-Office organiseert voor de 13e keer de uitreiking van de Nationale ICT-Awards. Dit jaar gebeurt dit samen met COMMIT/ en Stichting ICT-Milieu. De awards worden uitgereikt tijdens een feestelijk netwerkdiner voor genodigden op donderdagavond 31 mei. De genomineerden voor de awards worden bekendgemaakt op 1 mei.

Awards aan zee! geeft de ambiance en entourage weer van dit diner, dat zal plaatsvinden in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.

De Nationale ICT-Awards zetten innovatieve ICT-initiatieven in het zonnetje en stimuleren hiermee het beter en slimmer inzetten van ICT in het bedrijfsleven, de 'non profit'-sector en de overheid. Dit jaar worden er drie awards uitgereikt, die ieder een ander aspect van innovatie met ICT belichten.

Innovatie Award

Deze award wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die met ICT versnelling in een regio of sector realiseert.

COMMIT/ Wetenschapsvalorisatieprijs

Deze award is de opvolger van de ICTRegie Award. De prijs is bestemd voor een persoon of groep die erin is geslaagd om resultaten van wetenschappelijk ICT-onderzoek in Nederland om te zetten in een succesvolle economisch of maatschappelijk profijtelijke toepassing. Met deze prijs wil COMMIT/ de aandacht vestigen op succesvolle valorisatie en de initiatieven op dit gebied honoreren en daarmee bevorderen.

ICT-Milieu Award

Deze award is een initiatief van Stichting ICT~Milieu en wordt toegekend aan de meest aansprekende en innovatieve ICT-toepassing om energieverbruik te verminderen, recycling te bevorderen of de druk op de winning van schaarse grondstoffen te reduceren. Het kan hierbij gaan om een ICT-toepassing die zelf minder energie verbruikt in productie, gebruik en recycling, dan wel een toepassing die het energieverbruik in andere processen reduceert met respect voor het milieu.

Informatie

Nadere informatie over de Nationale ICT~Awards 2012 is te vinden op www.ictawards.nl. De Nationale ICT~Awards 2012 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting ICT~Milieu, ICT~Office en COMMIT/.