You are here

Arnold Smeulders in Elsevier’s lijst van meest geciteerde onderzoekers

Hoogleraren Arnold Smeulders en Rajamani Krishna behoren tot de 300 meest geciteerde onderzoekers in hun vakgebied volgens de onlangs gepresenteerde ‘Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subject’. De ranking, ontwikkeld door Elsevier, omvat in deze release de meest geciteerde wetenschappers in zeven aan engineering gerelateerde vakgebieden.

COMMIT/chair Arnold Smeulders van het Instituut voor Informatica komt voor in drie van de zeven vakgebieden: Computer Science and Engineering, Electrical and Electronic Engineering en Mechanical Engineering. Rajamani Krishna van het Van ‘t Hoff Institute for Molecular Sciences staat in de lijst op het gebied van zowel Chemical Engineering als Materials Science and Engineering. Naast de twee FNWI onderzoekers staat ook Loet Leydesdorff (Amsterdam School of Communication Research) in de lijst van het vakgebied Computer Science and Engineering. 

Ranking op vakgebied

In een voorwoord benadrukt Dr Jan Sadlak, voorzitter van het IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, het belang van discipline gerelateerde rankings. Sadlak: ' Hoewel de institutionele rankings nu het hoofddoel zijn van de nationale, regionale en internationale rankings, wordt het duidelijk dat er meerdere redenen zijn voor rankings op het niveau van vakgebieden.'

De indicatoren voor de ranking op vakgebied omvatten meetinstrumenten voor onderzoeksproductiviteit, onderzoekskwaliteit, de gemiddelde wereldwijde impact, de omvang van internationale samenwerking , de scope van de samenwerking tussen academia en bedrijfsleven, wereldwijde wetenschappelijke invloeden  en academische awards.

Bekijk de volledige lijst van wetenschappers en vakgebieden

© uva.nl